Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Boeken

In waanzin schuilt waarheid

Waarover gaan de kronieken van Ulriach de Waanzinnige?

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige valt onder de epische fantasy zoals we b.v. kennen van Tolkien. Het verhaal heeft meerdere lagen, een rijke voorgeschiedenis en veel verschillende wezens en culturen.
De diepere onderlaag van het verhaal gaat over zeven machtige magiërs die deze wereld regeerden. Wanneer zij op een dag besluiten hun krachten te bundelen en een deur te openen naar hun oude wereld, laten zij onbedoeld een duistere macht binnen. De Duistere verslaat alle zeven magiërs en daarmee vervalt de wereld in chaos en oorlog.
In een poging aan de vervloeking die de Duistere over hen uitsprak te ontsnappen, hebben enkele magiërs een plan in werking gesteld.
Eeuwen later hoort Ulriach vreemde stemmen. Hij wordt vervolgens door zijn medemensen verstoten en komt bij de elfen terecht. Hier begint hij alles wat hij hoort op te schrijven en ontstaat een boek vol voorspellende gedichten. Of zoals Ulriach zelf in deel 1 zegt: De kronieken van een waanzinnige, want ik ben Ulriach de Waanzinnige.
Vele eeuwen later is de jonge kroonprins Arktran getuige van de brutale moord op zijn vader. Zijn enige hoop is zijn moeder vinden die hem jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Zijn zoektocht kent vele gevaren en gaandeweg komt hij achter zijn afkomst en elfennaam; Aïn en wordt hij geconfronteerd met de voorspellingen in de kronieken van Ulriach, waardoor blijkt dat hij de Ene is, degene die de zeven magiërs zal bevrijden.
De kronieken laten een wereld zien met verschillende culturen en de conflicten die hierdoor ontstaan, maar ook de noodzaak van vergeving, samenwerking en onvoorwaardelijke liefde. Door reïncarnatie, visioenen, voorspellende gedichten en legenden, krijgt de lezer een steeds duidelijker beeld van deze wereld en de lotsbestemming van Aïn, maar ook van andere karakters in het verhaal, die allemaal hun bijdrage leveren om dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen.