Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Werkdruk is killing

Het gebeurt ons allemaal wel. Je hebt een heleboel plannen en dan gooit het leven weer roet in het eten. Ook  onze juwelierszaak ondervindt last van de recessie. Gevolg: minder werknemers, meer kleine klussen, veel minder tijd. Met momenteel werkweken van 80 uur is het geen lolletje meer. Tijd om te schrijven staat zwaar onder druk en als ik al de tijd vind, ben ik zo moe dat er even niets komt. Schreef ik begin maart nog meer dan 20.000 woorden, nu ben ik al 3 maanden aan het worstelen om 15.000 woorden neer te schrijven. Het is even niet anders. De gevolgen zijn wel dat de deadline die ik mijzelf min of meer gesteld had, niet ga halen. Ik ga een verhaal niet afraffelen om toch maar in oktober iets te kunnen presenteren. Het moet zeker niet ten koste van de diepgang van het verhaal gaan. Bovendien hebben mijn proeflezers en eindredactrice ook tijd nodig.
Inmiddels heb ik al de eerste helft van de proeflezers terug gekregen en hoop ik de komende maand de aanpassing klaar te krijgen.
Er staan gelukkig nog wel een paar andere leuke dingen op de agenda. Zo werken de BOF (books of fantasy) schrijvers: Pepper Kay, Rik Raven, Brad Winning, Marieke Frankema, Mark van Dijk, W.J. Wolf en ik aan een leuke verhalenbundel die we op Castlefest gaan presenteren( 1-3 augustus 2014) en is er 14 en 15 juni Fantastyval op de Wouwse plantage, waar ook Jack Lance en Adrian Stone met de BOF schrijvers aanwezig zullen zijn.
In de verhalenbundel komt een kort fragment uit het manuscript van de Erfwachter te staan (zie wedstrijd Luitingh)
Verder zijn er nu concrete plannen voor een Duitse vertaling van het eerste deel van de kronieken van Ulriach die medio 2015 klaar zal zijn. Goed nieuws voor onze oosterburen. T.z.t. hoop ik ook de site aangepast te hebben. (ook Duitstalig)
En er wordt gewerkt aan een E-book van deel 1, zodat meer mensen kennis kunnen maken met de kronieken van Ulriach. Dit gaan we op een leuke manier bij Books of Fantasy in de markt zetten. Hoe? Dat ga ik nog niet verklappen. Waarschijnlijk wordt het gepresenteerd op Castlefest en, als alles mee zit, misschien al op Fantastyval
Kortom: geduld. (Tja, daar ontbreekt het mij wel eens aan. Ik wil het zo graag klaar hebben)