Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Atalanta Nèhmoura verandert van uitgeverij

Atalanta Nèhmoura schrijft voortaan onder de vleugels van de uitgevers coöperatie Nimisa Publishing House. Verder zullen er geen veranderingen aan covers en formaat van de boeken plaatsvinden. Zie onderstaand persbericht.
Zes auteurs bundelen hun krachten in Nimisa Publishing House
3 augustus 2015 – Nimisa Publishing House is het nieuwe platform van zes zelfstandige auteurs: Mark van Dijk, Marieke Frankema, Pepper Kay, Atalanta Nèhmoura, Rik Raven en Joost Uitdehaag. Zij nemen een ongebruikelijke stap en starten met een nieuw uitgeefconcept. Zij verlaten uitgeverij Books of Fantasy en zullen voortaan binnen de auteurscoöperatie Nimisa hun schrijfactiviteiten voortzetten.
Het uitgeven van een boek gebeurt veelal op basis van een contract bij een uitgeverij of in eigen beheer. De markt is echter aan het veranderen. Uitgevers hebben regelmatig te maken met een tekort aan financiële middelen om nieuwe manuscripten van Nederlandse auteurs een kans te kunnen geven. De plekken in hun fondsen worden schaars. In antwoord daarop bundelen auteurs steeds vaker hun krachten: uitgeven via een coöperatie.
Nimisa Publishing House biedt haar auteurs de kwaliteitsbewaking van een traditionele uitgeverij en grotendeels de vrijheid van eigen beheer. De coöperatie voegt de verschillende schakels in het uitgeefproces samen en creëert een directe lijn van productie naar distributie. De groep auteurs is zelf verantwoordelijk voor promotie, verkoop en de contacten met lezers en de boekhandel. Kortom: er is een grotere betrokkenheid bij elke schakel. Daarnaast worden de kwaliteiten van de auteurs mede gebruikt om het collectief als geheel te steunen.
Jannie van den Boogaard, eigenaresse van De Schrijverin en woordvoerster voor Nimisa, zegt: “Nimisa wil nieuwe mogelijkheden onderzoeken en ontwikkelen, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Door regelmatig bij elkaar te komen voor vergaderingen of het volgen van een masterclass wordt iedereen scherp gehouden. Het is belangrijk dat de auteurs zich blijven ontwikkelen. Dit is een avontuur waar we allemaal naar uitkijken: mooie verhalen, gezelligheid op beurzen en uiteraard een gezonde financiële basis.”
De eerste titels die dit najaar onder de vlag van Nimisa zullen verschijnen, zijn Recht van Rik Raven en Doodvonnis van Pepper Kay. De auteurs van Nimisa hopen hun lezers dit jaar nog te ontmoeten op FACTS in Gent en tijdens de Midwinter Fair in het Archeon.
Mediacontact:
Jannie van den Boogaard

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.