Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

De schrijfster

Mijn naam is Atalanta Nèhmoura, althans dat is de naam die ik mijzelf sinds mijn jeugd heb gegeven. Mijn ouders gaven mij de naam Ciska toen ik op 1 maart 1964 in Steenwijk werd geboren.
Al in mijn jeugd was ik een dromerig kind met veel fantasie. Na schooltijd vluchtte ik vaak de natuur in om mij te verwonderen over al wat er leeft en bloeit of droomde ik thuis weg bij de avonturen van allerlei striphelden.
Tijdens mijn studie aan de Amersfoortse laboratoriumschool werd ik gevraagd om illustrator van de schoolkrant te worden. In die tijd lagen mijn interesses voornamelijk bij striptekenen. Wegens een chronisch gebrek aan artikelen voor de krant begon ik ook met schrijven, met als gevolg dat het schrijversvirus toesloeg. Mijn werk en relatie zorgden ervoor dat de ideeën de kast in verdwenen en daar jarenlang bleven liggen.
Tot 1998. De natuur heeft mij altijd getrokken en beïnvloed. Tijdens een diepe meditatie op een rotsblok middenin een woeste bergbeek, kwam voor mij heel duidelijk een antwoord op de vraag wat ik met mijn leven wilde: schrijven.
Het A4-tje met aantekeningen over een jonge prins die op brute wijze zijn vader verliest en wanhopig op zoek gaat naar zijn verdwenen moeder kwam uit de kast tevoorschijn. Een paar aantekeningen die ik ooit tijdens een reis door het heuvellandschap van Duitsland had gemaakt. En daarmee begon het verhaal van Aïn en de kronieken van Ulriach de Waanzinnige.
Na een deels mislukte poging het verhaal uit te geven via POD, kwam ik in aanraking met de juiste mensen, zoals Alex de Jong van Pure Fantasy en W.J. Maryson. Na de wijze lessen van Maryson en schrijfworkshops op het Pure Fantasy Forum besloot ik het hele verhaal te herschrijven en bij Books of Fantasy aan te bieden en met succes.
Inmiddels ben ik van uitgever gewisseld en heb ik samen met enkele collega schrijvers Nimisa Publishing House opgericht. Het doel van deze uitgeverij, c.q. schrijvers platform, is om ook de manuscripten uit te geven die de grote uitgevers niet kunnen publiceren vanwege een beperkt aantal fondsen.