Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Kronieken van Ulriach de Waanzinnige

Waarover gaan de kronieken van Ulriach de Waanzinnige?

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige valt onder de epische fantasy zoals we b.v. kennen van Tolkien. Het verhaal heeft meerdere lagen, een rijke voorgeschiedenis en veel verschillende wezens en culturen.
De diepere onderlaag van het verhaal gaat over zeven machtige magiërs die deze wereld regeerden. Wanneer zij op een dag besluiten hun krachten te bundelen en een deur te openen naar hun oude wereld, laten zij onbedoeld een duistere macht binnen. De Duistere verslaat alle zeven magiërs en daarmee vervalt de wereld in chaos en oorlog.
In een poging aan de vervloeking die de Duistere over hen uitsprak te ontsnappen, hebben enkele magiërs een plan in werking gesteld.
Eeuwen later hoort Ulriach vreemde stemmen. Hij wordt vervolgens door zijn medemensen verstoten en komt bij de elfen terecht. Hier begint hij alles wat hij hoort op te schrijven en ontstaat een boek vol voorspellende gedichten. Of zoals Ulriach zelf in deel 1 zegt: De kronieken van een waanzinnige, want ik ben Ulriach de Waanzinnige.
Vele eeuwen later is de jonge kroonprins Arktran getuige van de brutale moord op zijn vader. Zijn enige hoop is zijn moeder vinden die hem jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Zijn zoektocht kent vele gevaren en gaandeweg komt hij achter zijn afkomst en elfennaam; Aïn en wordt hij geconfronteerd met de voorspellingen in de kronieken van Ulriach, waardoor blijkt dat hij de Ene is, degene die de zeven magiërs zal bevrijden.
De kronieken laten een wereld zien met verschillende culturen en de conflicten die hierdoor ontstaan, maar ook de noodzaak van vergeving, samenwerking en onvoorwaardelijke liefde. Door reïncarnatie, visioenen, voorspellende gedichten en legenden, krijgt de lezer een steeds duidelijker beeld van deze wereld en de lotsbestemming van Aïn, maar ook van andere karakters in het verhaal, die allemaal hun bijdrage leveren om dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen.

Boeken  Omschrijving 
 

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Klik hier voor meer informatie.

  Aïn heeft in Nèbula zijn moeder gevonden, zijn opleiding bij de Askara-elfen voltooid en vijanden tot vrienden gemaakt. De elfen hebben hem inmiddels verteld van zijn lotsbestemming. Het gedicht van de Zeven uit de kronieken van Ulriach kent voor Aïn geen geheimen. Klik hier voor meer informatie.
  Aïn verzamelt zijn bondgenoten voor de strijd tegen Nemroth. Elfen en mensen zullen moeten samenwerken, een schier onmogelijke opgave waarbij oude vooroordelen de kop opsteken. Klik hier voor meer informatie.
  Met de terugkeer van een van de machtige Zeven, de Kristalmagiër, lijken Aïns problemen opgelost. Niets is echter minder waar als blijkt dat Dask niet openlijk naar buiten kan treden en Aïn zijn vijanden zonder de hulp van magie moet verslaan. Klik hier voor meer informatie.
  Er zijn drie jaren van vrede verstreken sinds Aïns terugkeer in Silkon. Tijdens een feest ter ere van het huwelijk tussen koning Artakin en prinses Zaïra ontmoet Aïn de bloedmooie Irdana. Als zij op mysterieuze wijze verdwijnt, zet Aïn alles op alles om haar te vinden en verliest daarbij zijn eigen veiligheid uit het oog. Klik hier voor meer informatie.
  Aïn heeft eindelijk de rust gevonden om, samen met de vrouw van zijn dromen, de zware taak van het koningschap op zich te nemen.
Hyadra zint echter op wraak. Nu haar draak dood is, wil ze allereerst Aïn straffen en hem zien lijden door alles wat hem dierbaar is te vernietigen. Dat ze daarvoor een verbond moet sluiten met een gevreesde macht, deert haar niet. Ze is van plan alles en iedereen op te offeren met maar één doel voor ogen: Aïns ondergang en uiteindelijke dood. Klik hier voor meer informatie.
 aerelon  Zeven jaar na de val van Hyadra ontdekt Cascath dat Irdana nog steeds probeert om haar zoon op de troon van Silkon te krijgen. Om haar plannen te kunnen dwarsbomen, moet de ex-Sakahr een verschrikkelijke beslissing nemen. Klik hier voor meer informatie.