Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Princess Marcella, deel 1 t/m 4

za aug 31, 2013 23:55 Ezzulia website www.ezzulia.nl
Dit topic gooi ik eventjes omhoog. Omdat de schrijfster dit verdiend.
Aïn, de dood van de halfling   Een meeslepende Fantasy verhaal met een boeiende wereld.
Atalanta verhaalt over hoe Artkran, Aïn voor de elfen, weg vlucht als zijn vader, koning Baldwin van Silkon wordt gedood door de zwarte magiër Nemroth. Hij vlucht naar tovenaar Elassar in de Witte Toren. Onderweg komt hij meer te weten over zijn afstamming en gaat in de leer bij de Askara strijders van de elfen en leert zijn lotsbestemming kennen. Dit eerste boek van de Kronieken van Ulriach de Waanzinnge verhaalt over hoe Aïn opgroeit, zijn vaardigheden als strijder leert en zijn eerste scheden zet op het pad van zijn lotsbestemming.
Atalanta weet een boeiend Fantasy verhaal te schrijven. Ze heeft een uitgebreide wereld geschapen met een rijke geschiedenis. Hierdoor wordt de wereld reëler. Ze heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal makkelijk weg leest. Ze geeft uitgebreid aandacht aan de karakters. Aan het eind van het verhaal volgen de gebeurtenissen elkaar wel snel op. Als ze hier wat meer tijd had laten verlopen dat de landen en karakters die je tegenkomt beter tot hun recht zou komen.
Drakenruiter  De verdere spannende avonturen van Aïn, de halfling.
Het vervolg op Aïn, de dood van de halfling brengt Atalanta te verdere wederwaardigheden van Aïn. Hoe hij een zoektocht begint om alle scherven van het kristal te vinden en samen te brengen. Dit brengt hem naar onbekende streken van Midian.
Deel 2 is net zo meeslepend verhaal geworden als het vorige deel. Atalanta weet met haar vlotte schrijfstijl je weer binnen te zuigen in de wereld van Midian. Ik vond dit deel net zo lekker weglezen als het voorgaande deel. Wel met een opmerking. Het is ontspannende Fantasy, maar wel standaard Fantasy. Dat vind ik niet erg. Op zijn tijd is dit heerlijk om weg te lezen.
Kristalmagiër  Een spannend Fantasy boek met een daverend slot.
Het derde deel verhaald over hoe Aïn zijn troepen van elfen, mensen en dwergen verzameld. Hoe ze optrekken naar de zwarte magiër Nemroth. Daarnaast zie je hoe de achterblijvers vergaan in de belegerde en veroverde steden in Silkon en Ash Nebula.
Dit derde deel vind ik de beste in de serie de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Met haar vlotte pen weet ze de strijd mooi weer te geven. Ze heeft een goede spanningsopbouw die uitmond in een daverend slot.
Eer en verraad  tot  Hoe een prins zijn koninkrijk terug krijgt
Dit vierde deel gaat over hoe Aïn zijn koninkrijk Silkon terug veroverd. Dit deel rond een gedeelte van het verhaal van de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige af. Maar het geeft nog genoeg onaf geronde zaken die makkelijk in het volgende deel kunnen worden verhaalt.
En wederom weet Atalanta mij te boeien met haar verhalen. Het eerste deel onder weg vond ik het mooiste. Als ze aan de grens van Selebar zijn en over de elf Ghynahr. Maar ze heeft mij ook een paar keer verrast met bepaalde verhaallijnen. Heerlijk om te lezen hoe verraad toch nog goed komt. Ik ben benieuwd wat ze meer te vertellen heeft in de wereld van Midian.