Atalanta Nèhmoura

In waanzin schuilt waarheid

Ontwerpen posters klaar

Ontwerpen posters inmiddels klaar

Het schiet op met de illustraties. Ze zijn bijna allemaal klaar op een potlood tekening van Wayana na, die ik deze week hoop af te ronden. Afgelopen week viel de tekening van Raaf, de boodschapper van de Dood al te bewonderen op Facebook.

Inmiddels is de tekst naar de opmaker en is het haar taak om alle illustraties in het boek te verwerken. Ook de proefdrukken van de drukker om te laten zien hoe de illustraties er in het boek gaan uitzien, zijn goedgekeurd. Het is nu out of my hands.
Binnenkort zullen we met de drukker de posters gaan bespreken. Daarom zetten we ze voor jullie allemaal even op een rij. De posters worden uitgevoerd in A3 formaat 420 mm x 297 mm.

Wayana
Wallach
Tempel van Amran Sung
Seriaan
Raaf
Paladin
Lameira
Fallohr
Araaf
Lameira met Araaf
De Erfwachter
 
 
Presentatie Castlefest (3-6 augustus)

Ook de kostuums voor Castlefest vorderen en ik ben druk bezig om verdere plannen voor de presentatie op Castlefest uit te werken. Er komt tevens een hele administratieve kant nog bij kijken omdat de deelnemers, alle vroege inschrijvers, op Castlefest hun boek kunnen ophalen en het daar voor hen wordt gesigneerd. Kortom: het wordt vast en zeker een gezellige en drukke bedoening.
En ook de flaptekst is inmiddels gereed:

Flaptekst

Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende.
Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kays loyaliteit en weet die op een slinkse manier af te dwingen.
Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, dat door bergen en dichte wouden wordt omringd en bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld. Allerlei legenden en bijgeloof houden de meeste vijanden buiten de deur, en anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, om het volk van Athar en de zeven magische stenen te beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze diep teleurgesteld van huis wegloopt omdat ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood, haar pad en kan niemand haar meer tegenhouden om de weg van de senhiar te volgen.
In de nadagen van zijn bewind probeert de laatste God-Keizer, Azuran, wanhopig zijn macht weer terug te krijgen. Nu er nog maar vier Aisors zijn om hem te dienen, neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, krijgt een hele andere wending wanneer Lameira Kays geheim ontdekt.